Lancering Karreer.com

Article continues below image

Lancering Karreer.com

Groningen – Honderden recruitmentbureaus in Nederland en niet één die centraal stelt waar het eigenlijk om gaat: de kandidaat. De oprichters van Karreer.com vonden dat dit anders moest en gingen aan de slag. Met resultaat. Karreer.com is een nieuw platform dat recruiters buitenspel zet en de kandidaat als uitgangspunt neemt. De belangen van de kandidaat worden voorop gesteld en de financiële vergoeding gaat rechtstreeks naar de kandidaat in plaats van de recruiter.

Wat misgaat in de huidige recruitmentwereld zijn de irritaties die recruiters opwekken. Door de grote vraag naar professionals is het aantal recruitmentbureaus groeiende, wat heeft geleid tot concurrentie en een agressieve aanpak richting professionals. Professionals krijgen wekelijks opdringerige berichten op LinkedIn, die de helft van de tijd niet eens aansluiten bij hun werkgebied. Recruiters hebben vaak een slecht idee van wat de functie inhoudt waardoor veel van deze berichten bij de verkeerde mensen terecht komen.

Bij Karreer.com is de recruiter vervangen door een algoritme, dat hiervoor speciaal ontwikkeld is. De kandidaat maakt een anoniem profiel aan en maakt deze compleet door in een game zijn/haar voorkeuren door te geven. Aan de hand hiervan zoekt het algoritme welke bedrijven passen bij de kandidaat aan de hand van ambitie en soft skills. In dit proces blijft de kandidaat anoniem tot hij/zij besluit dat een bedrijf mag zien wie hij/zij is. De kandidaat ontvangt een financiële tegemoetkoming voor het spelen van de game en voor ieder bedrijf waaraan hij/zij gematcht wordt. Op deze manier gaat de bonus naar de kandidaat in plaats van de recruiter.

‘Voor professionals betekent dit geen gespam maar een profiel aanmaken in hun eigen tijd, een game spelen en geld verdienen tijdens het vinden van een nieuwe baan’, aldus Björn Berg-Andersen, CEO van Karreer.com.

Geïnteresseerd? Maak een profiel aan